RSS Feed

Assalamualaikum everyone.. :)

Posted on

hah.. apa khabar semua… sihat??? semoga semua sihat sejahtera.. :)wah~ dah lama x update kat sini ni… hehe org sibuk nak wat mcm mana kan??? hehe well, today i want to write in my language.. keke meh kita k topik yg seterusnya…😄
http://www.smileycodes.info
banyak sebenarnya yg blh diceritakan di sini.. semua pasal study, ha…. mende apa lg yg saya leh ceritakan sln mende ini kan?? hehe kalo pasal kpop tu, skrg ni mcm krg tau dah info apa, cari sendirilah… dah penat eden keke walaupun dah menjd pasif dlm kpop ini msh lg follow cuma x brp agresif mcm dululah haha ada pula… http://www.smileycodes.info
k lah nak cerita pasal sem 2 ni… wah~ x sangka masuk sem 2 ni banyak mende nak wat.. dah tinggal berapa bln je sblm habis pengajian.. chapter bny wo.. skrg semua lecturer tng cuba menghabiskan chapter, tutor n sbgnya.. semua dah speed pakai enjin ferrari (katanya) tp mcm bkn pakai enjin ferrari je mcm up je (lbh dr ferrari ar tu XD) dan pelajar skrg pun terpaksa mengejar apa yg lecturer tng cuba sampaikan terutama kuliah.. ha, cerita pasal kuliah kan… korang mesti ada masa x leh fokuskan??? apa yg korang wat kalo x leh fokus.. tell me, tell me (tiba2 nyanyi lagu Wonder Girls lak hehe) paling famous dlm kuliah adalah tido… betul x??? kiri kanan ada je yg terlentok (tmasuklah saya.. hehe) kalo x terlentok pun, menguap, mata merah, mata kuyu, ada yg muka mmg ngantuk sangat2, n mcm2 lglah… nak wat mcm mana dah penat.. serius ckp, masuk sem 2 ni penat bebenor (mcm sem 1 x je.. hehe) tp ini kira bertambah penat kot ntahlah… sbb mungkin bertambah chapter so, penat pun bertambah… keke😀
ini cerita dr pengalaman tp x brp matang lg maybe hehe😀 kalo dlm kuliah kdg2 ngantuk, x tau ckg tu boring k apa k tp x leh nak fokus penat sangat.. huhu kalo rasa mcm x leh tahan kdg2 suruh kawan cubit tangan, x pun urut leh segar ckit tp itu pun fail
http://www.smileycodes.info dlm beg mesti kena ada sesuatu iaitu makanan ha bkn nasi k apa tp gula2 k, roti k, biskut k, agar x rasa ngantuk.. sekurang2nya mulut leh wat kerja n kita pun leh fokus (walau x brp XD) membantulah ckit… air pun membantu ckit sebanyak sbb leh bg kita oksigen.. ye tak?? apa2lah hehe😀
naik cuti ni exam UPS kali ke-2… nak kena wat tul2 agar PSPM ke-2 x teruk n semoga PNGK pun gempak.. strive for the best… yeh fighting!!!!
http://www.smileycodes.info tp kalo belajar je, x berdoa sama je, sama juga kalo berdoa je tp x usaha.. mari kita amalkan tiga perkara ni iaitu, berusaha, berdoa n bertawakal.. insya-Allah kejayaan akan kita kecapi juga.. tp kena bersabar n jgn putus asa.. kalo kita dah wat yg terbaik tp apa yg kita inginkan x dpt jgn cpt mengeluh, n putus asa.. mungkin ada hikmah knp kita dpt mcm tu.. renung2kan kembali apa yg kita dah wat.. adakah kita x belajar tul2, adakah kita ada wat salah ngan guru, adakah hubungan kita ngan kwn2 elok, hubungan ibu bapa mcm mana??, n terutama hubungan kita ngan Allah.. adakah kita jaga???, banyak lg yg blh kita renungkan.. fikir2lah… cuba sentiasa muhasabah diri.. kalo rasa niat ketika nak belajar tu salah ubah ngan cepat jgn biarkan ia hanyut.. peringatan untuk kita semua termasuk diri ini hehe😀 kalo ada tersalah k kat entry ini atau mana2 entry tell me, biar kita sama2 kongsikan pandangan tentang perkara ini.. http://www.smileycodes.info
k lah sebenarnya banyak mende nak cerita sementelah 2 bulan ku di sana.. haha tp lain kalilah nnt x de cerita lak nak beritahu kan??? hehe lagi pun nak study ni, doakan kejayaan saya.. hingga jumpa lagi.. tata, annyeong n Assalamualaikum.. http://www.smileycodes.info
(harap x jd mcm ni nanti hehe http://www.smileycodes.info )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: