RSS Feed

Hi everyone!!!

Posted on

finally it’s time for me to update my blog… i always postpone to make my blog, a lot of idea was came but still i doesn’t know which one i should start… i think i better start with the good news… yesterday, i took my exam for license n i pass the exam… yay!!! i like it.. i have a few reason why i’m happy like this… yg pertama sebab lepas ni x payah nak gi belajar lagi, yg kedua pula x de dah duit nak keluar sbb nya pergi balik je dah hampir rm10 belum lg pergi makan n jalan2 sekejap.. ish2… lgpun kesian kat abah sbb banyak keluar duit lps tu pergi n hantar k sek memandu kalau dia kerja kat luarlah… because of that i determined that i will pass my exam for get my license n Alhamdulillah i pass it… syukran… thanks Allah for help me…πŸ™‚

mmg bertawakal ketika bawa tu sbb kita x tau apa yg akan terjadi… tp malangnya enjin asyik mati je bila bawa, kalau x silap 2 @ 3 kali enjin mati tp bkn ketika dlm perjalanan tp ketika berhenti itu pun bkn ketika ada kenderaan lain jd x de masalah… dia dikira gagal kalau kereta kita tu membawa masalah kepada org lain mcm mati kat roundabout k, itu dikira menyusahkan org n dianggap gagal… kalau nak tahu lebih lanjut ambillah lesen kereta n taulah apa yg dimaksudkan sbb nak terang pun bukannya senang takut org salah faham pula, susah nnt..πŸ™‚ Alhamdulillah x de apa2…πŸ™‚ dekat bhg bukit n parking pula, Alhamdulillah lepas… risau kat bahagian bukit sbb sehari sebelum tu kan kena buat lthn yg terakhir blh terundur pula, tu yg risau tu… kat bhg parking kita x brp risau sangat… hehe… nasib baik kereta x buat hal kalau x susah2.. ish2…πŸ˜€

sekarang ni nak cerita pasal sehari sebelum ujian iaitu hari selasa, banyak benda yg terjadi pada hari tu… waktu buat latihan dekat jalan raya, enjin banyak kali termati fuh sakit hati tullah… dah risau dah sbb keesokkannya nak test dah tp nasib baik waktu tiba hari test tu kena guna jalan lain, Alhamdulillah… dekat bhg bukit pula enjin termati kat atas bukit, banyak betul trial n error ketika tu.. ish, kat bhg parking pun sama, waktu nak keluar dr petak parking lah enjin termati.. adui… kerisauan sudah melanda ketika itu, pelbagai perkara sudah difikirkan ttp aku kuatkan semangat n memberi motivasi kpd diri sendiri bhw kalau org lain blh buat knp aku x blh, aku kena berfikiran posititf… stp perkara yg kita buat semua akan ada masalah mana mungkin x ada masalah… kita mesti menempuh kesusahan n keperitan dulu, baru kejayaan n kebahagiaan kita kecapi.. yg penting don’t ever2 give up n don’t ever make decision that will make u lost like suicide or anything, it will be bad… bak kata pepatah menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna lagi… so think about it twice ok…πŸ˜‰

i think until now i will update my blog.. maybe i will think later what should i post here.. until we meet again, annyeong, tata n salam…πŸ™‚πŸ˜‰ Β <3

my little sister like princess, i just use this pic because i can’t think which pic should i use….πŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: